SUPPORTINDHENT TILBUD
FIKS IT

8 Råd til IT-sikkerhed!

– Du kan implementere allerede i dag!

[activecampaign]

8 råd til IT-sikkerhed.

Se videoen i bunden af indlægget her hvor nemt det er at lave et sikkert kodeord på under 1 minut.

Dine 8  råd til IT-sikkerhed kommer her:

1.  HUSK AT LOGGE AF!

Og undgå at får en mærkelig baggrund eller blive udsat for anden form for prank på din computer.

Det er ikke kun for at undgå forskellige drillerier at det er vigtigt at du husker at logge af når du forlader din arbejdsstation. Det er en nem intern sikkerhedsprocedure at få implementeret, og for windows brugere er det blot at trykke på ”Ctrl + L” når du forlader dit skrivebord, på den måde sikrer du dig at uvedkommende ikke får adgang til dine filer.

2.  Sikkerhedssoftware er nødvendigt – og det skal være i den betalte form.

Du skal altid sikre dig at alle virksomhedens computere har installeret sikkerhedssoftware, det skal indeholde:

  • Antivirusprogram
  • Spamfilter
  • Phisingfilter
  • Antispyware
  • Firewall
  • Trafikfiltrering
  • Automatiske softwareopdateringer

Programmerne sørger for at beskytte din enhed mod virus og er med til at forhindre hackere i at tilgå dine filer, mail osv. Sørg for at sikkerhedsprogrammerne bliver opdateret når det er påkrævet så du altid er sikret den optimale beskyttelse.
Er du i tvivl om du har den rette dækning og dine programmer bliver opdateret automatisk, så kontakt din IT-udbyder, så de kan hjælpe dig på rette vej, og give dig den information du har behov for.

3.  Sørg for at dine programmer og systemer er opdateret

Vi kender vel alle det med at vi lige udsætter opdateringerne, fordi vi ikke lige har tid til at vente på det. MEN IT-kriminelle lever at sårbare IT-systemer, og dit system og programmer er sårbare hvis de ikke bliver opdateret. I de fleste opdateringerne ligger der nemlig også sikkerhedsopdateringer, og de er vigtige, hvis du ikke vil blive udsat for IT-kriminalitet.

I mange programmer kan man slå automatiske opdateringer til, det er klart at anbefale. Hvis du er i tvivl om hvordan man gør, spørg da din IT-udbyder.

4.  Benyt ALDRIG software som leverandøren ikke understøtter!

Gammelt og out-dated software udgør en kæmpe trussel! Benyt dig ej heller af software eller programmer, der ikke længere supporteres af leverandøren, gør du dette, stop allerede i dag med at benytte dette!

5. Fjern unødige programmer

Har du programmer installeret du ikke længere bruger? Så sørg få at få dem fjernet, så du ikke har et program i risikogruppen til at ligge på din computer, som både optager unødig plads og ikke er opdateret.

To gode huskeregler når det gælder unødige programmer:
1. Gå dine installerede programmer igennem jævnligt, for at sikre dig at du ikke har programmer du ikke bruger til at ligge på din computer.
2. Installer aldrig programmer, du får tilsendt uopfordret fra andre, selvom det er en du har tillid til.

6. Aldrig klik på links, der ser suspekte ud eller kommer fra en afsender du ikke selv har godkendt.

Du kender godt det med at du modtager en mail, som vil have dg til at klikke på et link. Dette kaldes ”phising” og er den mest udbredte form for hacking. Hvis det ikke er en mail du selv har efterspurgt at få, så skal du altid forholde dig kritisk hertil.

Du kan fx tjekke hvordan sproget i mailen er, virker det som noget der er oversat af Google translate? Hvordan ser mail afsenderen ud? Matcher mail id’et med det de udgiver sig for at være? Fx hvis du modtager en mail fra e-boks som beder dig om at klikke på et link og logge ind med nem-ID, det kan virke reelt nok. Hvis teksten ikke indeholder mange fejl, kan du også se på mailadressen. Hvis den fx hedder noget med navn@e-boks.dk er den måske god nok, hvorimod hvis den hedder e-boks@harklknugn.com er der nogle alarmklokker som burde ringe.

7. De sociale medier

Her kan du også blive ramt af grimme links, som du ikke skal trykke på! Igen, du skal være opmærksom på hvem afsenderen er, hvis det er en du kender som har sendt dig et link uden nogen forklaring, så send lige en besked retur inden du klikker på linket, så du kan få afklaret om det var hensigten at sende dig et link til noget relevant, eller om det blot var spam, da din bekendtes konto kan være blevet hacket. Dette gælder på alle sociale platforme, og ikke blot Facebook. 

8. Hav et sikkert kodeord!

Dette gælder både for dit kodeord til din computer, din mail, dine sociale medier og alt andet du har adgangskoder til.

Jeg ved godt det er træls at skulle skifte kodeord hele tiden også igen, men det er vigtigt at du er opdateret, og har styr på dine koder. Derfor kommer jeg lige her med nogle gode huskeregler for dit kodeord.

1. Genbrug aldrig dit kodeord flere steder
2. Sørg for at dit kodeord indeholder store og små bogstaver, tal og tegn.
3. Skift dit kodeord minimum hver 3. måned
4. Udskift gerne vokaler med tal.

Godt, nu har vi det på plads, men hvordan finder man så et langt og godt kodeord, som er svært at gætte men nemt at huske?

Har du fx en yndlings sang? Tag titlen på denne og tilføj tal og tegn. Er din yndlingssang fx ”Jeg en gård mig bygge vil”, så kunne dit kodeord se sådan her ud:

JegEnGårdMigByggeVil = Jeg1GårdMigBygg3Vil!

Se videoen herunder, dans dig igennem oprettelsen af dit nye og sikre kodeord

Få bedre styr på din IT-sikkerhed i dag!

Du ved nu hvad du selv kan gøre for at du er sikret bedre! Men det betyder ikke at du kan alt selv. Hvis du har brug for at vi kommer og gennemgår sikkerheden i din virksomhed så kontakt os da allerede i dag.

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg-fiks-IT-på-LinkedIn-IT-sikkerhed
Følg-Fiks-IT-på-Facebook-råd-til-IT-sikkerhed
Følg-Fiks-IT-på-Youtube-video-råd-til-IT-sikkerhed

Seneste blog indlæg

Office 365 bliver til Microsoft 365

FIKS IT Office 365 bliver til Microsoft 365Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?Office 365 bliver til...

læs mere

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralAfskrivning af anlægsaktiver kan opsættes til at køre automatisk i Dynamics 365 Business Central. Det kan hjælpe dig med at være på forkant og spare dig mange timers arbejde.afskrivning af...

læs mere
Teknisk gæld

Teknisk gæld

FIKS IT Teknisk gæld - og hvordan du slipper af med denTeknisk gæld er noget der opbygges over tid, når IT-systemer, programmer og hardware forældes. Det kan koste på produktivitet, sikkerhed, konkurrenceevne og medarbejdertilfredshed, hvis gælden ikke håndteres.Hvad...

læs mere