SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Hvad er cloud hosting?

Sky er på manges læber, og det er ikke kun fordi vi er gået i gang med julefrokostsæsonen. Det kan godt blive lidt luftigt, så vi forsøger her at give begrebet lidt mere kød på, så du kan vurdere, om cloud hosting er noget for dig. Og er der i øvrigt nogen, der kigger i vores data deroppe i skyen?

Hvad er cloud hosting?

Lad os illustrere det med et simpelt eksempel. Det kunne være et Word-dokument. Når du gemmer, uploader du dit dokument til skyen i stedet for at gemme det på en harddisk eller en fysisk server i virksomheden. Så snart du har navngivet dit dokument, kan du bede Word synkronisere det automatisk, efterhånden som du foretager ændringer. Dermed har du hele tiden den seneste version af dit dokument.

Så hvis strømmen svigter, og du ikke har gemt manuelt i to timer, har du stadig de ændringer med, som du foretog for to sekunder siden. Så langt så godt. Hvis strømmen kortslutter og brænder din computer af (eller hele virksomheden for den sags skyld), kan du bede om en ny computer, logge ind og fortsætte hvor du slap, fordi skyen er ligeglad med, hvad der sker nede på jorden.

Et ekstremt eksempel naturligvis, men det illustrerer hvordan cloud hosting virker. En anden fordel er skalerbarhed. Du er ikke længere afhængig af fysisk serverkapacitet, men kan få justeret din løsning efter dine skiftende behov.

En arbejdsfordelig som giver mening

Det stiller krav om hurtigt internet og en sikker forbindelse, når alle medarbejderes arbejde løbende skal lagres i skyen fra den enkelte computer. Har du et meget stort firma med ressourcer til at ansætte specialister og skabe en massiv IT-infrastruktur, der konstant vedligeholdes, kan det måske betale sig at gøre det selv.

Har du derimod en mindre virksomhed, kan det give mening at lade et professionelt firma sørge for internetforbindelse, strøm, sikkerhed og hvad der ellers kræves for at sørge for hurtig og sikker lagring i skyen. Det kaldes IT-outsourcing.

Oftest kan det betale sig at fokusere på det, man er god til. Har du fx et tøjfirma, som selv varetager sin IT, vil din IT-ansvarlige sikkert have mange forskellige typer opgaver. Ingen kan være lige gode til alt. Et firma som fokuserer mest på tøj og en lille smule på IT kan have gavn af at fokusere alle sine ressourcer på tøj.

På samme måde fokuserer et professionelt IT-firma kun på IT og ikke også en lille smule på tøj.

Men er det nu sikkert?

Vi håber du er blevet klogere på, hvad cloud hosting er. Overvejer du at benytte det til din virksomheds IT, findes der flere muligheder til forskellige priser og med forskellige fordele. Vi kan altid hjælpe dig med at afklare, om private, public eller hybrid cloud passer bedst til dig. Men på spørgsmålet om det nu også er sikkert, kan vi hurtigt svare ja!

Hardware bliver langsommere og mere ustabilt med alderen. Software skal holdes opdateret, og nogle gange kommer der bedre alternativer på markedet. Din virksomhed bliver sårbar overfor nedbrud og trusler fra internettet, hvis ikke du har tid og råd til at holde øje med begge dele. Og hvad med strømmen? Ud fra dette perspektiv kan det være mere sikkert at lagre sine data i skyen.

Større sikkerhed kan du opnå ved at lade din cloud hosting indgå i en outsourcing af din samlede IT-løsning. Igen handler det om en arbejdsfordeling, som giver mening. Ved at lægge din IT i hænderne på et team eksperter, kan du opnå en række fordele, som tillader dig at fokusere på din kerneforretning.

Dine medarbejdere vil juble

Vi er i hvert fald ret sikre på, at mange vil mærke en positiv forskel i hverdagen. Mange oplever nemlig problemer med virksomhedernes IT. Gallup foretog en rundspørge i december 2018, som viste at 39% af danskerne oplever at spilde tid i løbet af en almindelig arbejdsdag.

19% af disse angav IT-nedbrud som årsagen til deres tidsspilde. IT-problemer giver frustration og går ud over arbejdsglæde og effektivitet. Både fordi afbrydelsen selv tager tid, men også fordi det kan tage helt op til ti minutter at blive koncentreret og genfinde sit fokus efter en afbrydelse.

Har du råd til ikke at optimere dine IT-løsninger?

Skal jeg hjælpe med at optimere din IT-sikkerhed? Få et uforpligtende tilbud.

Kontakt os i dag, så ringer vi dig op.

Bliv ringet op

Hvad-er-cloud-hosting

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg fiks IT på LinkedIn
Følg Fiks IT på Facebook
Følg Fiks IT på Instagram

Seneste blog indlæg

Office 365 bliver til Microsoft 365

Office 365 bliver til Microsoft 365

FIKS IT Office 365 bliver til Microsoft 365Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?Office 365 bliver til...

læs mere
Afskrivning af anlæg i Business Central

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralDu kan spare mange timers arbejde og holde dig ajour med dine afskrivninger ved at opsætte Dynamics 365 Business Central til at foretage automatiske afskrivninger på dine anlæg.Spar tid og...

læs mere
MFA

MFA

FIKS IT MFA Sådan kommer din virksomhed helt i front på IT-sikkerhedMulti faktor autentifikation sikrer, at dine konti til bank, mail og arbejdsplads ikke kan misbruges, selv om dit brugernavn og kodeord bliver hacket. Læs med om hvorfor implementering af MFA er en...

læs mere