SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Hvad er et ERP-system?

Helt kort fortalt, så står ERP for ”Enterprise Ressource Planning” og er et software program. Nu det er slået på plads, hvad er et ERP-system så?

Hvad er et ERP-system?

Et ERP-system bliver til dagligt omtalt som et regnskabsprogram eller et økonomisystem. Det vil sige det er et system som virksomheder kan bruge til at styre deres økonomi i og registrere deres finansielle poster. Men et ERP-system kan meget mere end blot at styre virksomhedens økonomi og regnskaber.  
 

Som tidligere nævnt, står ERP for ”Enterprise Ressource Planning” som betyder ressourceplanlægningssystem. Faktisk er det mere et forretningssystem som samler alle virksomhedens arbejdsområder og arbejdsprocesser i et system. Det vil sige et ERP-system hjælper dig med at forbinde arbejdsprocesser i din virksomhed på tværs af afdelingerne; økonomi, lager, indkøb, salg, planlægning, produktion og mere.  

Arbejd smartere med et ERP-system 

Et moderne ERP-system er en form for opdatering af manuelle arbejdsgange, som er tilsat den moderne teknologis muligheder for kommunikation, integration, udnyttelse af data, forenkling og automatisering 

Det med at forenkle ens arbejdsgange, bliver sjældent udnyttet til fulde, fx oplever vi at virksomheder der i dag bruger NAV eller Dynamics 365 Business central bruger for lang tid til på at afregne deres moms, fordi systemet ikke er opsat korrekt til at arbejde for dem.  

Det giver en masse unødvendig manuel indtastning i systemet. Faktisk kan man hvis systemet er opsat korrekt afregne moms på under 10 minutter, det ved vi af erfaring giver plads og tid til at løse andre vigtige opgaver.  

Hvorfor skal du som bruger vælge et ERP-system i stedet for et Excel ark, eller blot et finanssystem?  

Der kan være flere forskellige behov når vi snakker om ERP-systemer. Er du nyopstartet giver det måske ikke mening at begynde med et stort ERP-system som kan alt. Men du vil hurtigt opdage, især hvis du har en form for lager eller produktion at du mangler nogle muligheder i enten dit Excel ark eller i dit finanssystem.  

Med et ERP-system kan din økonomi og lagerbeholdning snakke sammen, og give dig et bedre overblik samt ro i maven, så du kan sove trygt om natten.  

Hvilken ERP-løsning skal jeg vælge? 

Vi kan ikke give dig et svar på hvilket ERP-system der passer bedst til dit behov. Det vil vi dog meget gerne hjælpe dig med at finde ud af. Grundlæggende kan man sige, at er du en mindre måske nystartet virksomhed, så er Dynamics 365 Business Central (tidligere kaldet NAV) måske en lidt stor mundfuld. Hvorimod Uniconta  måske passer bedre til dig, og de behov du har. Er du en virksomhed med produktion så kunne det være rigtig spændende at kigge nærmere på Dynamics 365 Business Central.

Skal vi hjælpe dig med at finde dit behov helt uforpligtende?

Kontakt os i dag, så ringer vi dig op.

Bliv ringet op

Køb Dynamics 365 BC eller Uniconta allerede i dag!

Vil du lære mere om hvad Dynamics NAV kan gøre for din virksomhed?
Så tag fat i os i chatten i højre side, kontakt os via mail eller giv os et ring.
Vi ser frem til at høre fra dig.

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg fiks IT på LinkedIn
Følg Fiks IT på Facebook
Følg Fiks IT på Instagram

Seneste blog indlæg

Office 365 bliver til Microsoft 365

Office 365 bliver til Microsoft 365

FIKS IT Office 365 bliver til Microsoft 365Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?Office 365 bliver til...

læs mere
Afskrivning af anlæg i Business Central

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralAfskrivning af anlægsaktiver kan opsættes til at køre automatisk i Dynamics 365 Business Central. Det kan hjælpe dig med at være på forkant og spare dig mange timers arbejde.afskrivning af...

læs mere
Teknisk gæld

Teknisk gæld

FIKS IT Teknisk gæld - og hvordan du slipper af med denTeknisk gæld er noget der opbygges over tid, når IT-systemer, programmer og hardware forældes. Det kan koste på produktivitet, sikkerhed, konkurrenceevne og medarbejdertilfredshed, hvis gælden ikke håndteres.Hvad...

læs mere