SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Office 365 bliver til 
Microsoft 365

Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.
Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?

Office 365 bliver til Microsoft 365

For mange af os bliver det en nok en stor udfordring at skulle vænne os til at kalde Microsoft Office for Microsoft 365. Office blev udgivet første gang i 1990 og har således været en del af vores verden i en menneskealder. Så navnet hænger naturligt nok fast. Men efter 30 år har man altså valgt at give kontorfolkets trofaste følgesvend et nyt navn. I dette blogindlæg undersøger vi hvorfor Office 365 bliver til Microsoft 365.

Nye navne med samme indhold

”Vi ændrede navn for bedre at reflektere udvalget af funktioner og fordele ved abonnementet for at imødekomme de unikke behov hos enkeltpersoner og virksomheder.” Sådan lyder Microsofts egen begrundelse for navneændringen.

Her får du en oversigt over de berørte Office-pakker, deres nye navne og deres indhold, som jo ikke ændres:

Billede som viser henholdsvis de gamle og de nye navne på Office-produkterne

Både Office til privat- og virksomhedsbrug er omfattet af navneændringen. Prisen er den samme, og der er heller ikke ændret i de medfølgende features.

Arbejder du i en virksomhed, som benytter Microsofts Enterprise-planer, er der ikke så mange nye navne at forholde sig til. Office 365 ProPlus bliver til Microsoft 365 Apps for enterprise, mens Office 365 E1, E3 og E5 får lov at beholde deres navne.

De tre Microsoft 365 Enterprise services hedder fortsat E5, E3 og F3 (tidligere F1). Enterprise-planerne er skabt til store virksomheder, der har behov for at forbinde mange IT-brugere. Planerne indeholder mail og kalender, central fildeling, socialt firmanetværk, intranet og planlægningsværktøjer. E5 er den mest omfattende plan med udvidet beskyttelse og avancerede analyseværktøjer.

Skal jeg gøre noget?

Du behøver ikke foretage dig noget. Ændringen af navnet på dit abonnement er trådt i kraft automatisk, og hverken funktionalitet eller pris er ændret. Du har stadig adgang til de samme Office-apps, cloudtjenester og den samme sikkerhed, som du er vant til.

Derfor bliver Office 365 til Microsoft 365

Microsoft begrunder i et blogindlæg blandt andet navneændringen med, at Office gennem årene har udviklet sig og ikke længere kun indeholder kontorprogrammer. Office er nu en del af produktivitets-skyen, der er samlet i Microsoft 365. Microsoft-eksperten, Kenneth Majlund, har et par supplerende bud:

”Et kvalificeret gæt vil være, at med Microsofts satsning på Microsoft 365 Business som løsningen til små og mellemstore virksomheder, var det mere bekvemt at flytte Office 365-pakken ind under Microsoft 365-navnet.

”Microsoft 365 Business Premium, som det hedder nu, er cloudbaseret, indeholder Windows 10 og Office 365 Business, enhedsstyring med Intune, informationsbeskyttelse med Azure og naturligvis samarbejsplatformen Teams. Det er målet for Microsoft at få deres kunder til at investere i den fulde Microsoft 365-løsning i stedet for bare Office.

Microsoft 365 dækker flere behov hos virksomheder

”I virkeligheden er det også ganske attraktivt for virksomheder at bruge Business Premium, fordi den dækker et bredt behov, så man slipper for løsninger til forskellige formål fra forskellige udbydere. Microsofts force er integrationen mellem programmerne, og den slags er ikke altid lige let, når løsninger fra forskellige udviklere skal arbejde sammen.

”Desuden er det efterhånden svært for folk at holde styr på, hvad der er forskellen mellem Microsoft 365 og Office 365. Så nu skærer Microsoft 365 igennem og opsluger Office-pakken,” slutter Kenneth Majlund.

På Fiks ITs hjemmeside bliver navne opdateret løbende og i roligt tempo, så vi alle fortsat kan finde det vi leder efter. Du kan læse mere om de enkelte programmer i Office 3… ups, Microsoft 365 lige her.

arrow-it-løsninger
Allan

Vil du vide mere om, hvad Microsoft 365 kan gøre for din forretning?

Kontakt Allan Pedersen hos Fiks IT på telefon 81 40 21 96 eller mail. Eller udfyld formularen, så ringer jeg dig op.

Bliv ringet op

Sociale medier 

Følg med på vores sociale medier og få opdateret din viden inden for IT, Office 365 og ERP.

Seneste blogindlæg

Videosamtale i Teams

Videosamtale i Teams

FIKS IT Start en videosamtale i Microsoft Teams!Fleksible mødeformer er i høj kurs. En videosamtale i Teams er den nemmeste måde at holde møde på, når man ikke kan være i samme lokale. Læs her hvordan du foretager et videoopkald i Teams-app'en.Videosamtale i Teams En...

læs mere
Afskrivning af anlæg i Business Central

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralAfskrivning af anlægsaktiver kan opsættes til at køre automatisk i Dynamics 365 Business Central. Det kan hjælpe dig med at være på forkant og spare dig mange timers arbejde.afskrivning af...

læs mere
Teknisk gæld

Teknisk gæld

FIKS IT Teknisk gæld - og hvordan du slipper af med denTeknisk gæld er noget der opbygges over tid, når IT-systemer, programmer og hardware forældes. Det kan koste på produktivitet, sikkerhed, konkurrenceevne og medarbejdertilfredshed, hvis gælden ikke håndteres.Hvad...

læs mere