SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Hvordan sætter man kode på et Excel ark?

De fleste af os arbejder jævnligt i Excel, ofte er det vigtige tal vi taster ind. Hvis flere har mulighed for at rette i vores Excel ark, mister vi noget af sikkerheden i at have arket liggende på fx SharePoint. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man sætter kode på sit Excel ark.

Hvordan sætter man kode på et Excel ark?

Via 5 simple steps kan du lære hvordan du sætter kode på dit Excel ark. Derudover lærer du her forskellen på at sætte kode på et Excel Ark og en projektmappe i Excel, derudover for du forskellen på de 2 at vide. 

Sidst og ikke mindst, fortæller vi dig også hvordan du låser op for at der må redigeres i specifikke felter i dit Excel ark, imens resten er beskyttet af kode. Lad os hoppe direkte ud i det…

…Sæt kode på din Excel fil ⤵

  1. Klik på filer –> Oplysninger

  2. Klik på Beskyt projektmappe og vælg Kryptér med adgangskode.
  3. Angiv din Adgangskode og klik på OK.
  4. 4. Bekræft din adgangskode i feltet Skriv adgangskoden igen, og klik derefter på OK.

…Lær at sætte kode på dit Excel ark⤵

  1. Tryk på fanen der hedder ”Gennemse”
  2. Du vil nu se i toppen under faner i højre side at der er to valgmuligheder, de hedder ”Beskyt ark” og ”Beskyt projektmappe”
  3. Klik på den som hedder ”Beskyt ark”
  4. Der åbner sig nu en pop up boks, her kan du angive en kode til dit ark, derudover kan du vælge hvad brugere har tilladelse til hvis de ikke har koden til arket. Du kan også slå alt fra så de kun har adgang til at kigge på arket og ikke ændre på det. OBS: du kan selv bestemme hvad din kode skal være, faktisk kan du også blot klikke på ”OK” uden kode, og arket vil stadig være beskyttet, alle kan dog låse det op ved at trykke på ”Fjern arkbeskyttelse”
  5. Når du har angivet din kode og trykker på ”OK” kommer der en ny pop up boks, som fortæller dig at du skal gentage koden, gør blot dette og klik ”OK”dit ark er nu låst, og der er kode på dit Excel ark.

Hvad er forskellen på “beskyt ark” og “beskyt projektmappe”?

Forskellen på det to er at “beskyt projektmappe” beskytter mappe strukturen i din Excel ark – altså at der ikke kan tilføjes ark, fjernes ark, flyttes på ark eller andet. Så strukturen er låst men brugeren kan stadig skrive en dokumentet, tilføje tal osv. 
Når du sætter kode på ved at benytte funktionen “beskyt ark” så beskytter du hele arket, altså felterne man kan skrive i, men man har stadig tilladelse til at ændre i mappe strukturen. Ved at vælge den mulighed som er præcenteret øverst beskytter du hele din Excel fil, så det er både arket og strukturen man skal bruge kode til at få lov at ændre i.

Hvordan sætter man kode på en projektmappe i Excel?

Det er helt simpelt af få kode på din projektmappe.
Det funktionen ”Beskyt projektmappe” gør, er helt bestemt at den beskytter projektmappe, det vil sige at hvis du kun vælger den mulighed er din mappe struktur i Excel beskyttet, det vil sige at brugeren ikke kan tilføje ark, ændre navn på arkene eller slette ark i din projekt mappe. Vælger du at beskytte din projekt mappe, men ikke at beskytte dine Excel ark, så er de altså ikke beskyttet, så kan brugeren frit rette i det.

Du kan vælge at sætte kode på både dit Excel ark, og din projektmappe, på den måde kan du 100% administrere hvad brugere har rettighed til at ændre i.

Hvordan sætter man kode på et Excel ark, og giver rettighed til at ændre i ulåste celler?

Du kan angive specifikke felter brugeren må rette i, du skal blot markere de felter der må rettes i, højreklikke og vælge ”Formatér celler” herefter trykker du på ”Beskyttelse” i pop up boksen, og fjerner V tegnet fra ”Låst”, klik blot på ”OK”.

Igen vælger du ”Gennemse” ”Beskyt ark” og sætter et V i det felt der hedder ”Markér ulåste celler” og klikker OK.

Du vil nu opdage at der er tilladelse til at redigere og rette frit i de felter du havde markeret som ”Ulåst”, hvorimod resten af arket er låst.

Du kan altid låse dit Excel ark op igen, eller dele din kode med andre som skal have adgang til at rette frit i Dokumentet.

Ved at sætte kode på dit Excel ark er du sikker på, at der aldrig bliver rettet i noget uden din tilladelse, på den måde kan du altid være sikker på at dine projekter altid er beskyttede.

 

Kom igang med Outlook Office 365 i dag!

Når dit behov for Office 365 opstår, så har vi ekspert hjælp klar til at hjælpe dig godt i gang! Vi sørger for altid at været opdateret på nyeste viden, vi er klar til at rådgive og vejlede dig når du er klar til at skifte til en fremtidssikret løsning.

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg fiks IT på LinkedIn
Følg Fiks IT på Facebook
Følg Fiks IT på Instagram

Seneste blog indlæg

Office 365 bliver til Microsoft 365

Office 365 bliver til Microsoft 365

FIKS IT Office 365 bliver til Microsoft 365Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?Office 365 bliver til...

læs mere
Afskrivning af anlæg i Business Central

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralDu kan spare mange timers arbejde og holde dig ajour med dine afskrivninger ved at opsætte Dynamics 365 Business Central til at foretage automatiske afskrivninger på dine anlæg.Spar tid og...

læs mere
MFA

MFA

FIKS IT MFA Sådan kommer din virksomhed helt i front på IT-sikkerhedMulti faktor autentifikation sikrer, at dine konti til bank, mail og arbejdsplads ikke kan misbruges, selv om dit brugernavn og kodeord bliver hacket. Læs med om hvorfor implementering af MFA er en...

læs mere