SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Hvordan sætter man kode på et Excel ark?

De fleste af os arbejder jævnligt i Excel, ofte er det vigtige tal vi taster ind. Hvis flere har mulighed for at rette i vores Excel ark, mister vi noget af sikkerheden i at have arket liggende på fx SharePoint. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man sætter kode på sit Excel ark.

Hvordan sætter man kode på et Excel ark?

Via 5 simple steps kan du lære hvordan du sætter kode på dit Excel ark. Derudover lærer du her forskellen på at sætte kode på et Excel Ark og en projektmappe i Excel, derudover for du forskellen på de 2 at vide. 

Sidst og ikke mindst, fortæller vi dig også hvordan du låser op for at der må redigeres i specifikke felter i dit Excel ark, imens resten er beskyttet af kode. Lad os hoppe direkte ud i det…

… Lær at sætte kode på dit Excel ark i 5 simple steps.

  1. Start med at trykke på fanen der hedder ”Gennemse”    
  2. Du vil nu se i toppen under faner i højre side at der er to valgmuligheder, de hedder ”Beskyt ark” og ”Beskyt projektmappe”    
  3. Klik på den som hedder ”Beskyt ark”    
  4. Der åbner sig nu en pop up boks, her kan du angive en kode til dit ark, derudover kan du vælge hvad brugere har tilladelse til hvis de ikke har koden til arket. Du kan også slå alt fra så de kun har adgang til at kigge på arket og ikke ændre på det. OBS: du kan selv bestemme hvad din kode skal være, faktisk kan du også blot klikke på ”OK” uden kode, og arket vil stadig være beskyttet, alle kan dog låse det op ved at trykke på ”Fjern arkbeskyttelse”    
  5. Når du har angivet din kode og trykker på ”OK” kommer der en ny pop up boks, som fortæller dig at du skal gentage koden, gør blot dette og klik ”OK” – dit ark er nu låst, og der er kode på dit Excel ark.

Hvordan sætter man kode på en projektmappe i Excel?

Det er helt simpelt af få kode på din projektmappe. 
Det funktionen ”Beskyt projektmappe” gør, er helt bestemt at den beskytter projektmappe, det vil sige at hvis du kun vælger den mulighed er din mappe struktur i Excel beskyttet, det vil sige at brugeren ikke kan tilføje ark, ændre navn på arkene eller slette ark i din projekt mappe. Vælger du at beskytte din projekt mappe, men ikke at beskytte dine Excel ark, så er de altså ikke beskyttet, så kan brugeren frit rette i det.

Du kan vælge at sætte kode på både dit Excel ark, og din projektmappe, på den måde kan du 100% administrere hvad brugere har rettighed til at ændre i.

Hvordan sætter man kode på et Excel ark, og giver rettighed til at ændre i ulåste celler?

Du kan angive specifikke felter brugeren må rette i, du skal blot markere de felter der må rettes i, højreklikke og vælge ”Formatér celler” herefter trykker du på ”Beskyttelse” i pop up boksen, og fjerner V tegnet fra ”Låst”, klik blot på ”OK”.

Igen vælger du ”Gennemse” ”Beskyt ark” og sætter et V i det felt der hedder ”Markér ulåste celler” og klikker OK.

Du vil nu opdage at der er tilladelse til at redigere og rette frit i de felter du havde markeret som ”Ulåst”, hvorimod resten af arket er låst.

Du kan altid låse dit Excel ark op igen, eller dele din kode med andre som skal have adgang til at rette frit i Dokumentet.

Ved at sætte kode på dit Excel ark er du sikker på, at der aldrig bliver rettet i noget uden din tilladelse, på den måde kan du altid være sikker på at dine projekter altid er beskyttede.

 

Kom igang med Outlook Office 365 i dag!

Når dit behov for Office 365 opstår, så har vi ekspert hjælp klar til at hjælpe dig godt i gang! Vi sørger for altid at været opdateret på nyeste viden, vi er klar til at rådgive og vejlede dig når du er klar til at skifte til en fremtidssikret løsning.

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg fiks IT på LinkedIn
Følg Fiks IT på Facebook
Følg Fiks IT på Instagram

Seneste blog indlæg

Word – flere ting i udklipsholderen

Word – flere ting i udklipsholderen

FIKS IT Kopier flere elementer, og gem dem i Word's udklipsholderDet er ganske simpelt, vi kopierer ofte en tekst for at indsætte den, omskrive den eller bruge den senere. Men kender du ikke det med at du har kopieret noget, og så noget andet og hov, så forsvandt det...

læs mere
Hvad er et ERP-system

Hvad er et ERP-system

FIKS IT Hvad er et ERP-system? Helt kort fortalt, så står ERP for ”Enterprise Ressource Planning” og er et software program. Nu det er slået på plads, hvad er et ERP-system så? Hvad er et ERP-system? Et ERP-system bliver til dagligt omtalt som...

læs mere
Få digital omstilling finansieret med SMV:Digital

Få digital omstilling finansieret med SMV:Digital

FIKS IT Få digital omstilling finansieret med SMV:DigitalHar du ambition om en digital omstilling af din virksomhed? Vil du være mere produktiv og øge din vækst? Bruger du mere tid på administration end på udvikling? Mangler du hjælp til at digitalisere forretningen...

læs mere