SUPPORTINDHENT TILBUD

FIKS IT

Vores bedste råd til at undgå hacking

Mange danske virksomheder rammes hver dag af forsøg på cyberkriminalitet. Mens større virksomheder oftere oplever brud på IT-sikkerheden og rammes af hackerangreb, kan virksomheder af alle størrelser blive ofre for malware, ransomware og virus, der lammer systemet. Det kræver kun ét klik. Læs her vores fem bedste råd til at undgå hacking.

Vores bedste råd til at undgå hacking

Der er mange ting du kan gøre for at forbedre din virksomheds IT-sikkerhed. Du får her fem af vores bedste råd til at undgå hacking. Nogle af rådene har du helt sikkert hørt før, men det er ganske enkelt fordi, de er så gode, at de ikke kan gentages for ofte. Nøglen til god sikkerhed består af en menneskelig og en teknisk del. Spiller de to dele sammen, er du godt på vej.

Som i så mange andre sammenhænge er det tit de simple ting, der gør den store forskel.

1. Stærke kodeord og multifaktor autentifikation 

Sørg for at have stærke kodeord og udskift dem med jævne mellemrum. De der trælse kodeord er så vigtige, at man skulle tro det var løgn. Fiks IT har lavet en inspirationsvideo til dig, så du nemt kan lave et godt kodeord. Kodeordsklassikere som din fødelsdato, qwerty eller 1-2-3-4-5-6 er desværre ikke sikre. Desuden bør du ikke genbruge dit kodeord til forskellige tjenester.

Gør noget ekstra for sikkerheden med multifaktor autentifikation (MFA) så du supplerer kodeordet med fx en engangskode. MFA kan også gøre kodeordet helt overflødigt, hvis du begynder at bruge stemme- eller ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk kombineret med en engangskode.

2. Awareness

Awareness og uddannelse af medarbejdere. Det er bedre at forhindre branden end at slukke den. Malware er kun et forkert klik væk. Selv om der findes programmer som HP Sure Click, der kan neutralisere trusler, selv når man har klikket på en farlig fil, er det sikrest på forhånd at genkende trusler som phishing og social engineering, der udgiver sig for at være harmløse henvendelser fra myndigheder eller firmaer, du før har handlet hos.

Det kunne fx være en mail fra ”Skat”, der ankommer i marts måned og beder dig klikke på et link og indtaste nogle oplysninger, så du kan få udbetalt din restskat. Se Microsofts bud på, hvad der kendetegner falske mails, så du ved hvad skal kigge efter for at spotte en farlig mail. Hjælp dine kolleger, dine venner og din familie med at genkende falske mails.

3. Lav backup

Det er naturligvis vigtigt med backup af sine data. Men hvis din backup ligger på et internt drev i virksomheden kan den også blive offer for malware og derved ubrugelig. Microsoft anbefaler 3-2-1-modellen, når du skal lave en effektiv backup-plan. Lav tre backups som ligger på to forskellige placeringer samt én off-site, altså udenfor huset, fx i et datacenter.

4. Lav en beredskabsplan

Håb på det bedste, men forbered dig på det værste. Lammes IT-systemet af cyberkriminelle er det afgørende at have en plan for at komme hurtigt i drift igen, så nedetiden minimeres. Nedetiden kan være endnu dyrere for virksomheden end den data, som eventuelt går tabt. Desuden frarådes det at betale løsesum for at få udleveret dekrypteringsnøglen, da der hverken er garanti for at man faktisk får den, eller at den virker. Ved at betale bidrager man også til den cyberkriminelle cirkel.

5. Sikkerhedssoftware

Du skal bruge aktuel og opdateret sikkerhedssoftware. Teknikken er naturligvis afgørende for din virksomheds IT-sikkerhed. Antivirus, firewall og spamfilter er selvfølgelige ingredienser i forsvaret af virksomhedens systemer mod angreb udefra. Software skal være up-to-date med support og regelmæssige sikkerhedsopdateringer, så den hele tiden kan beskytte mod nye trusler. Forældede programmer giver kun falsk tryghed. Lad helst al software opdatere sig automatisk, så den hele tiden er på forkant.

Ransomware as a Service

Ransomware as a Service (RaaS) er betegnelsen for den cyberkriminelle forretningsmodel, for sådan en findes. Den går ud på, at skaberne af malware sælger deres ransomware og andre ”ydelser” til cyberkriminelle, som iværksætter selve angrebene. Herefter deles profitten ifølge forudgående aftale. Det er en af de mest lukrative online forretningsmodeller, og koden udvikles til stadighed, så man bedre kan ramme virksomheder. Ifølge Computerworld betyder RaaS, at man uden at være særlig IT-kyndig kan købe et ransomware creation kit – ofte med support og kundeservice – og hurtigt komme i gang med at sprede ransomware i alle retninger. Så truslen skal tages alvorligt.

Allan

Skal jeg hjælpe med at optimere din IT-sikkerhed? Få et uforpligtende tilbud.

Kontakt os i dag, så ringer vi dig op.

Bliv ringet op

Vores-5-bedste-raad-til-at-undgaa-hacking

Følg os på de sociale medier

Få et indblik i hvad der sker bag kulisserne i Fiks IT, få gratis tips og tricks til dine IT løsninger, samt gode råd og vejledning.

Følg fiks IT på LinkedIn
Følg Fiks IT på Facebook
Følg Fiks IT på Instagram

Seneste blog indlæg

Office 365 bliver til Microsoft 365

FIKS IT Office 365 bliver til Microsoft 365Den 21. april 2020 ændrede Microsoft navnene på deres Office-pakker fra Office 365 til Microsoft 365. Indholdet og priserne er der ikke lavet om på.Men hvorfor valgte man så at tage dette skridt?Office 365 bliver til...

læs mere

Afskrivning af anlæg i Business Central

FIKS IT Afskrivning af anlæg i Business CentralAfskrivning af anlægsaktiver kan opsættes til at køre automatisk i Dynamics 365 Business Central. Det kan hjælpe dig med at være på forkant og spare dig mange timers arbejde.afskrivning af...

læs mere
Teknisk gæld

Teknisk gæld

FIKS IT Teknisk gæld - og hvordan du slipper af med denTeknisk gæld er noget der opbygges over tid, når IT-systemer, programmer og hardware forældes. Det kan koste på produktivitet, sikkerhed, konkurrenceevne og medarbejdertilfredshed, hvis gælden ikke håndteres.Hvad...

læs mere